Usted está aquí

Imagen de cubierta: AQUÍ TAMBÉ, DOMITILA! (CATALÀ)

AQUÍ TAMBÉ, DOMITILA!
LA DONA QUE VA REVOLUCIONAR BOLÍVIA

ACEBEY, DAVID

Licencia: 
CC BY-NC-ND
ISBN: 
978-84-941664-8-8
Editorial: 
Coleccion del libro: 
Idioma: 
Catalán
Número de páginas: 
264
Dimensiones:
145x225
Fecha edición:01/11/2014
Materia: 
descripcion alternativa Versión para impresión
Libro de la Distribuidora Traficantes de Sueños

Este libro tiene disponibilidad inmediata.

Preventa. Este libro se puede adquirir pero no se enviará hasta que el libro se edite y llegue a nuestros almacenes.

15,00€
«Aquí també, Domitila!» és el que li deien quan denunciava les injustícies que vivia el seu poble. A les faveles del Brasil, xerrant amb les minories ètniques del Canadà, en els actes de denúncia de l?agressió imperialista a l?Amèrica Central?

Aquest llibre recull el testimoni de la revolucionària boliviana Domitila Barrios Cuenca, durant la vaga de fam que va fer caure la dictadura d?Hugo Banzer el 1978 i durant les seves gires a l'exili per Europa i Amèrica els anys posteriors. Entre les seves pàgines hi trobem relats de lluites contra les injustícies, reflexions sobre la solidaritat entre pobles i entre companyes, i un fil conductor carregat de tendresa, empenta i perseverança.

Enmig d'una de les seves conferències a Europa, contestant la pregunta d?una dona preocupada amb la situació de fam i pobresa dels nens i nenes bolivians, és ben clara i afirma: «com més gran sigui l'ajuda a la lluita dels nostres pobles, més aviat se solucionaran els problemes de tots els nens».Domitila ens mostra com les lluites contra les injustícies i la solidaritat internacionalista són causes polítiques, i que s'han d'enfrontar i treballar com a tals.

Nascuda a Pulacayo el 1937, va morir uns mesos després d'acordar la present edició en català, el març de 2012.En un sentit homenatge, ens disposem a donar contingut a les seves paraules: «Seria important que tots els qui visitem altres llocs poguéssim explicar el què veiem, perquè els mitjans de comunicació internacionals, en la seva majoria, estan controlats pels capitalistes i distorsionen les informacions, la realitat.» Aleshores, el llibre també és un mitjà de comunicació i de lluita.

Recomendaciones

ACEBEY, DAVID

David Acebey nació en 1945, en territorio Ava-guaraní del Chaco boliviano. Fue periodista y catedrático, entre otras cosas fue fotógrafo, artesano del cuero, ayudante de albañil y guionista. Fue también zafrero, carpintero, chofer de taxi y mil oficios, pero siempre un cuentero que se ha mantenido entre las sombras.<BR>Tiene once libros publicados, once premios en concursos literarios, fotográficos y audiovisuales, y tres libros inéditos, uno de ellos es la continuación de QUEREIMBA, apuntes sobre los ava guarní en Bolivia.

No hay comentarios
Añadir nuevo comentario